Lentejas con verduras y chorizo

Lentejas con verduras y chorizo

Hello everybody, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Lentejas con verduras y chorizo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Lentejas con verduras y chorizo is one of the most favored of current trending meals in the world. It's appreciated by millions daily. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Lentejas con verduras y chorizo is something that I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con verduras y chorizo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con verduras y chorizo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con verduras y chorizo is 4 comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lentejas con verduras y chorizo using 14 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Ya han bajado algo las temperaturas y esto me ha llevado a pensar...CUCHARA! Pues bien qué hay mejor que empezar por las típicas...LENTEJAS! #cookpadmycook

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con verduras y chorizo:

  1. 1 cebolla
  2. 1 pimiento rojo
  3. 1 pimiento verde
  4. 2 dientes ajo
  5. 4 choricillos
  6. 1 patata
  7. 1/2 cucharadita pimentón picante
  8. 2 hojas laurel
  9. 1 ñora
  10. 4 cucharadas tomate rallado o triturado
  11. 500 gr lentejas
  12. Agua
  13. aove
  14. Sal

Steps to make to make Lentejas con verduras y chorizo

  1. Picamos las verduras en dados pequeños como dos o tres lentejas juntas. Y las ponemos a fuego medio con el aceite de oliva virgen extra y sal. A continuación, ponemos los ajos enteros.
  2. Cuando comience a pocharse incluimos los choricillos y subimos el fuego. Pelamos y chascamos la patata (recordar chascar para aprovechar mejor la fécula de la patata y nos espese el caldo).
  3. Tras un par de minutos, incluir el pimentón picante, la ñora y las hojas de laurel sin dejar de remover!! Que no se queme el pimentón que amarga😉 y ya ponemos el tomate. En lugar de choricillos se puede poner un chorizo de sarta picante en rodajas. Si usáis este último prescindir del pimentón o las lentejas estarán muy picantes. Es una elección muy buena también y mientras lo cocinas puedes picar😂
  4. Tras hacer un poco el tomate, añadimos las lentejas y posteriormente el agua hasta cubrir pero que se vean los demás ingredientes y más sal. Se adelanta camino si hemos precalentado el agua. Las lentejas pardinas no necesitan remojado previo, solo hay que lavarlas y a la olla.
  5. Se lleva a ebullición, se tapa y se baja el fuego. Cada vez que comprobemos la cocción, corregir de sal.
  6. Cuando estén al gusto, para mi mejor “al dente”, apartamos del fuego y se dejan reposar con la tapadera puesta.
  7. A la hora de servir repartir una tira de ñora para cada comensal. De esta manera se puede sacar la carne hidratada de la ñora y mezclar con el plato de lentejas. Existen personas que terminan el plato con un pequeño chorro de vinagre blanco, eso a elección de cada uno😉
  8. Truco: si te pasaste de agua coge las patatas en la misma olla y machácalas, tantos trozos como te hagan falta. De esa manera se consigue que se espese el caldo.

As your experience and also confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet regimen to your personal preferences gradually. Whether you want to offer a dish that makes use of less or even more ingredients or is a bit more or less zesty, you can make basic modifications to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes on time. When it comes to basic cooking abilities for beginners you don't require to learn them however only if you grasp some simple cooking strategies.

This isn't a full guide to fast and very easy lunch dishes but its great food for thought. With any luck this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Quick Lentejas con verduras y chorizo. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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