Salmorejo
Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Salmorejo. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Salmorejo is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look wonderful. Salmorejo is something that I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Salmorejo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Salmorejo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Salmorejo is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Salmorejo using 10 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.
Os traigo la receta de salmorejo tal y como la ha preparado siempre mi madre. He de decir que ella, después de haber hecho este plato como un millón de veces a lo largo de su vida, no necesitaba medir los ingredientes y supongo que, ya por intuición le quedaba perfecto. Yo soy de otra generación y sin mi báscula no soy nadie, así que he ido pesándolo todo para que tengáis las mismas proporciones. Lo más común es acompañar esta deliciosa crema fría con huevo duro picado y trocitos de jamón curado. Pero sabéis con que lo solía acompañar mi madre? Con daditos de manzana. No os imagináis lo rico y refrescante que queda! Así que os dejo en la receta esta opción por si queréis probar. Os va a encantar!
#elrefranero
Una manzana al día del médico te libraría.
Ingredients and spices that need to be Get to make Salmorejo:
- 1 kg tomates rojos y maduros (tipo pera o rama)
- 1-2 dientes ajo (según te guste de fuerte)
- 150-200 gr miga de pan del día anterior
- 20-30 gr vinagre
- 150 gr aceite de oliva virgen extra
- 1-2 cucharaditas sal
- Para acompañar:
- 4 huevos duros picados
- 150 gr jamón curado en trocitos
- 1 manzana Golden (opcional)
Instructions to make to make Salmorejo
- En primer lugar, lava muy bien los tomates. No hace falta pelarlos, si el robot con el que vas a triturar es lo suficientemente potente.
- Pon en el vaso de tu robot los tomates troceados, el ajo pelado y la sal. Tritura hasta conseguir un puré fino. Si lo ves necesario pasa por un colador para dejar atrás semillas y pieles si no se hubieran triturado totalmente.
- Pon la miga de pan en un bol y vierte encima el puré de tomate. Deja en reposo 10-15 minutos para que la miga se remoje bien. La cantidad de pan es orientativa, ya que eso dependerá del tipo de pan que utilices y del espesor que te guste.
- Pasado el tiempo, añade el vinagre y tritura completamente. Una vez triturado añade el aceite de oliva y sigue batiendo un par de minutos más.
- Guarda el salmorejo en la nevera para que está fresquito cuando lo vayas a tomar.
- Sirve acompañado de unos daditos de jamón curado, huevo duro picado y/o unos daditos de manzana.
As your experience and confidence grows, you will discover that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adapt your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a bit essentially zesty, you can make easy changes to achieve this goal. To put it simply, start making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you do not require to learn them yet just if you master some straightforward food preparation strategies.
This isn't a total guide to quick and simple lunch dishes however its great food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Any-night-of-the-week Salmorejo. Thanks so much for your time. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment